Čudesna ljekovitost sirupa od borovih iglica

“Medicus curat, natura sanat – Liječnik liječi, priroda ozdravlja”, kaže poznata latinska izreka.
No vjerujemo li u to? Jedan od starih i dobro poznatih recepata u narodnoj medicini jeste sirup od borovih iglica.

Pinus montana ima svoje mjesto u narodnoj medicini. Iz brojne porodice zimzelenog četinarskog raslinja narodna medicina na posebno stavlja bor (Pinus). Za njega se od davnina zna da je djelotvoran u liječenju mnogih zdravstvenih tegoba. Dokazano je da šetnja i boravak u borovoj šumi povoljno djeluje na respiratorne organe i štitnu žlijezdu. 

Iglice bora djeluju na respiratorni sustav i pročišćavaju dišne puteve te liječe promuklost i kašalj, a propolis koji se nalazi u sirupu djeluje kao prirodni antibiotik. Propolis je smjesa/smola koju pčele prikupljaju sa raznih drveća i biljaka. Kod djece sirup pomaže kod bronhitisa, jača opći imunitet i otvara im apetit. Također ima povoljno djelovanje na giht, probleme sa reumom te upalu kamenca u žuči.

Borove iglice su prirodni preparat ili prirodni melem koji pomaže da se izborite sa mnogim tegobama, ponajprije respiratornim. Iglice bora sadrže aktivne sastojke koji potiču iskašljavanje i izbacivanje sekreta iz dišnih puteva. Time pospješuju liječenje upale grla i bronhitisa, a mogu pomoći i u ublažavanju simptoma astme.

Sirup djeluje na respiratorni sustav, a propolis koji se nalazi u sirupu djeluje kao antibiotik. Kod djece pomaže kod bronhitisa podižući opći imunitet i otvara im apetit.

Sastojci: propolis i 4 vrste meda koji je “odležao” na iglicama bora.

Konzumacija: 3 puta dnevno po jedan gutljaj ili uzeti po jednu čajnu žlicu.

U iglicamama bora imamo vitamin C čija količina ovisi o staništu, starosti drveta, godišnjem dobu i vremenu prikupljanja te njihovoj usitnjenosti. Vitamin C je od ključne važnosti za ljudski imunološki sustav jer stimulira proizvodnju bijelih krvnih stanica koje se bore protiv upalnih stanja organizma

Vitamin C nam je nužan za stvaranje novih i regeneraciju oštećenih stanica organizma.
Sirup od borovih iglica ima više vitamina C nego svježi cijeđeni sok od naranče, a u prošlosti je bio lijek za bolest skorbut. Skorbut je bila zarazna bolest koja nastaje zbog nedostatka vitamina C u prehrani (avitaminoza) ili nedostatka askorbinske kiseline. Prije nekoliko stoljeća skorbut je bila smrtonosna bolest, osobito kad se plovilo brodom bez opskrbljenosti hranom koja sadrži vitamin C. Skorbut je bio raširen osobito u Europi, Americi i Aziji. Bolest je bila obilježena poremećajem strukture i funkcije vezivnoga tkiva, u kojem se ne izgrađuje dovoljno međustanične tvari. Očitovala je se promjenama na zubnom mesu, zubima, koži i kostima.

Osim C vitamina, borove iglice bogate su vitaminom A koji je važan u očuvanju zdravlja kože i njegova antioksidativna svojstva ubrzavaju regeneraciju stanica.

Borove iglice su dobre za primjenu i kod odraslih i kod djece.

Dostava i plaćanje

Proizvode koje naručite sa web trgovine SamoPrirodno.com primit ćete na kućnu adresu u roku od 72 sata putem brze pošte.

Plaćanje je moguće samo pouzećem. Plaćanja pouzećem vam omogućava da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu.

O proizvođaču

Obitelj Krešić se već godinama intenzivno bavi pčelarstvom i pravljenjem pripravaka od meda u svrhu liječenja mnogih bolesti. 

Rad obitelji Krešića priznat je i poznat diljem Europe i svijeta. Velike uspjehe postižu u liječenju tumora pluća, mozga i prostate kao i liječenju neplodnosti.

Obiteljska tradicija u pčelarstvu i proizvodnji zdrave hrane, stečena znanja i iskustva, godine upornog rada i inovacije temelji su na kojima se gradi Pčelarstvo Krešić.

Konstantna ulaganja u opremu, najsuvremenije košnice sa satelitskim praćenjem prinosa, kontrolirana prerada meda i ljekovitog bilja, tople i hladne komore za čuvanje proizvoda i uređene i dobro opskrbljene trgovine garancija su kvalitete i kontinuiteta proizvodnje i usluge.